In pas de alergare, facem un pic de bine in lume #MaratonulSibiului

vola.ro%20

Dragilor,

Cat de mare trebuie sa fie efortul sa faci un pic de bine in lume, sa ajuti un pic o cauza care merita. Efort financiar? Un pic de timp? Efort? Mdaa, toate. Si ce primesti inapoi? Un usor sentiment de bine. Si intr-un caz cum e cel de fata, un plus de sanatate.

DA! M-am inscris la Maratonul Sibiului ! Si nu pentru ca m-am ingrasat 4 kg de cand locuiesc singur  (tin sa mentionez ca primesc mancare angro de la parinti) si trebuie sa slabesc, dar e un mod foarte fain prin care poti sa-ti atragi prietenii alaturi de o cauza nobila pe care o sustii. 😀 (Si in acest proces, sa le iei si banii, pe care inca ii astept, la linkul acesta) Un 2 lei pe kilometru, la cursa mea de 5 kilometrii, nici nu se simte la portofel.

Si daca nu sunteti familiari cu Maratonul Sibiului, sa va prezint putin proiectul:

Maratonul Internațional Sibiu este cel mai mare eveniment sportiv filantropic din România, adică un eveniment sportiv de strângere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală, organizat de Fundația Comunitară Sibiu.

Prin intermediul Maratonului Internațional Sibiu ne propunem să susținem spiritul de inițiativă al sibienilor – idei bune care pot rezolva probleme ale comunității și care vor crește calitatea vieții în Sibiu. Punem la dispoziție o platformă de atragere de fonduri prin care sprijinim atât inițiativele noi venite dinspre grupuri informale, cât și proiectele organizațiilor non-guvernamentale. Evenimentul aduce împreună cetățeni, organizații, companii și autorități publice.

Pe scurt, iti alegi un proiect si alergi pentru el, iar prietenii, familia, colegii etc etc. , pot sa te sustina cu o suma de bani. Frumos, nu? 😀

Atat de frumos incat anul asta am decis sa alerg, nu doar sa donez. Inarmat cu pantofii sport din dotare, anul acesta am ales sa alerg pentru A.L.E.G., cateva cuvinte despre ei aici:

A.L.E.G. este o organizație nonguvernamentală activă din 2004 în domeniul prevenirii și combaterii violenței împotriva femeilor și promovării egalității de gen. La nivel internațional A.L.E.G. este membră a rețelei WAVE (Women Against Violence Europe) organizației AWID, și a rețelei ASTRA (Reţea regională pentru sănătatea sexuală, reproductivă şi drepturile femeilor în Europa Centrală și de Est). La nivel național, A.L.E.G. este implicată şi în activităţi de lobby şi advocacy pentru îmbunătățirea  legislației și a politicilor publice în domeniul prevenirii și combaterii violenţei în familie și a violenței de gen, în domeniul introducerii educației  sexuale în școli și în domeniul egalității de gen.

Si daca nu va convine ce reprezinta si pentru ce lupta A.L.E.G., sigur gasiti un alt proiect care sa va faca cu ochiul. 🙂

Chiar imi place ideea, e unul dintre minunatele motive pentru care Sibiul e atat de fain 😀 Ca alergatori, cred ca orice din oras stie pe cineva sau are pe cineva din oras care alearga, iar daca lucrezi la o multinationala, cred ca un sfert din birou e trecut pe lista alergatorilor. Which is nice 😀

Asa ca, sariti cu banii, sa nu alergam degeaba. 😀

Va multumesc anticipat pentru sustinere! 😉

V-am pupat!

vola.ro%20

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s