29 de lucruri (aleatorii) pe care le-am trăit până la 29 de ani

vola.ro%20

Dragilor,

Pentru că de curând ( acum aproape o lună) am împlinit o vârstă care nu mai lasă urmă de dubiu la nevoia de a-mi manifesta maturitatea în societate, și alimentat cu 2 beri, am început să fac o retrospectivă (complet aleatorie) a unor gânduri și lucruri trăite până la ajunul a 3 decenii de etate…

Iată lista:

1. Am prins ninsoare de ziua mea, în ’88 și 2017.

2. Am trecut printr-o revoluție, probabil m-am scăpat pe mine de frică. E ok, aveam doar un an și 8 luni. Era la ordinea zilei să mă scap în pantaloni.

3. Am prins evoluția serialelor, de la “Dallas”, la”Doctor Queen”, la telenovelele în spaniolă și până la alea de azi, închiriate de pe Net sau la TV, sau în limbă turcă.

4. Mi-am cunoscut 4 străbunici, 2 de pe partea maternă, 2 de pe aia paternă. Oameni care în mintea mea, sunt printre ultimii “țărani” adevărați ai României, aveau ceva din Ilie Moromete în ei, în orice vorbă, în orice acțiune.  Am învățat că viața la țară e mai sănătoasă decât orice, și am început să îl urăsc pe Ceaușescu că i-a urbanizat pe țărani, distrugând astfel țăranul tradițional român.

5. Orice s-ar întâmpla în lume, de vină sunt Băse și oricine din PSD. Totuși, deși știm asta, votăm tot cu PSD și alți tâmpiți.

6. Am învățat să îmi fac viața ușoară, nu complicată, cu tehnologia. Nici nu vreau să vă explic de câte ori mi-am plătit facturile după ce am consumat, regulamentar, 2 beri, direct pe net ( Berile nu le-am băut pe net). Și chiar și în pijamale… A se notă că eu nu port pijamale.

7. Oricât de ușor ar fi să folosești tehnologia sau alte metode, românul nu e român dacă nu stă la coadă. Am stat recent la coadă să iau Paști. Cred că încă o am lipită pe bătrânică devotată de spate. Capul drept, privirea înainte, și să ne aglomerăm. Cel puțin noaptea, încă o visez… #Coșmar

8. Există 3 tipuri de cumpărători de mașini în România: cei ce își iau mașină nouă, cei ce își iau mașină second și cei ce păstrează tradiția și își iau Dacie. Lipiți și încă legați de amintirea unei Dacii 1300/1310 pre-decembriste, românii nu se pot urca la bordul unei alte mașini decât cea națională. Singură dată când l-am văzut pe tata aproape să verse o lacrimă a fost când i-am zis că îmi iau mașină second, nu Logan.

vola.ro%20

9. După ce te muți singur, dar ai părinți, bunici în proximitate, o să pui cel puțin 2-3 kile pe tine. Orice discuție începe cu: “Ce ai mâncat azi?” și continuă cu “Nu vrei să îți aduc niște….?”. Și vă asigur, nu prea aveți cum să le schimbați năravul. Decât să faceți asta, mai bine adoptați un expat din orașul vostru și hrăniți-l că un bun român ce sunteți.

10. Berea e divină! Am călătorit un pic, am învățat, m-am autoeducat. Berea nu e doar minunea aia de lichid relativ ieftin pe care ți-l permiți în club/bar, pentru că restul sunt prea scumpe. Știți cum se vorbește de vin? Că are un buchet, că se simte nu știu ce etc? Napăi… Cam așa și cu berea. Decât 2 beri de 2 lei, mai bine una la 5, gust și experiență net superior.

11. Nu contează cum îi zice la vin: Cabernet, Sauvignon Blanc, Merlot sau mai știu eu cum, cel mai bun vin e tot ăla făcut din strugurii din vie sau curte, de om la el acasă.

12. Dacă tot suntem pe alcool, nu contează câte grade are Tequila, Whiskey, Jaggermeister sau Vodka, tot la țuica/rachiu/vinars/palincă de casă zicem:”Uai, tare-i!”.

13. Dacă vezi un cățel pe stradă care pare că nu face nimic, trebuie doar să știi că el de fapt face treabă importantă de căței. PS: Dogs are awesome, if you don’t like them you should die!

14. Pădurile sunt minunate și dacă arunci gunoaie la marginea sau în mijlocul lor, poți să mori, că nu mă supăr. Am o idee prin care o să concesionez pământ(sau îl cumpăr) și pun acolo pomi, să le rămână generațiilor următoare. Va băgați? 😀

“Crești pădure și te-ndeasă…”

15. Nu contează dacă nu am mai luat titlu de 22 de ani și ne-au eliminat mai tot timpul din campionat, CSU e intodeauna peste U :))) Și asta mă amuză maxim. Aproape la fel că aia cu “Toată sală, în picioare!”. Lăsați, fra, omu’ să susțină cum vrea. Dar până la urmă, CSU e tot cea mai făină echipă de baschet, pe departe cu cea mai făină galerie.

16. După ce te muți singur și nu ai spălat haine de prea multe ori înainte, manualul de utilizare al mașinii de spălat devine aproape cel mai bun prieten al tău.

17. După ce te muți singur, filtrul de cafea cu pornire programată face cam jumătate din toată treabă de dimineață.

18. Mă simt tot mai mult ca un urs pe măsură ce îmbătrânesc.

19. America e frumoasă, dar e a naibii de departe.Atât de departe că atunci când ajungi în Munchen, te simți că în gară la Sibiu.

20. Poți să automatizezi plata facturilor la utilități, dar plata taxelor se face tot la ghișeul la doamnele ce te trec pe caietul liniat de mână.

21. Sunt înnebunit după citybreak-uri. Și nici nu îți trebuie mulți bani că să te bucuri de o experiență pe cinste. E suficient să intri pe Vola.ro.  Sau nici nu trebuie să pleci din țară.

22. Viață în corporații e frumoasă, dar ajung tot mai des la vorba lui Tata când mă plângeam aiurea că nu mai vreau să mai merg în câmp, la țara:”O să vezi tu când nu mai ai timp să vii, cum o să îți fie dor…”

23. Luând în calcul cele de mai sus, mă tem că sunt un țăran. Așa că, puteți să mă înjurați cu “Țărane!” cât va permit plămânii, o să mă doară fix unde nu bate Soarele.

24. Încep să cred că oamenii cu care îmi petrec timpul sunt cel mai mare câștig din viață mea. Simpaticii, Fantastici, Muschetarii, Băieții de la Fotbal, Continentalisti, Cormoranii și alții (să nu se supere pe mine că nu îi trec cu numele, dar începe să se vadă că sunt prea popular…), oricând o să fiu pregătit să primesc un sfat de la ei, să dau un sfat, să bem o bere, să facem un mișto… Orice. La capitolul prieteni, sunt norocos 😀

View this post on Instagram

Monday morning friendliness

A post shared by George Romulus Presecan (@mrpresecan) on

25. E timpul ca tinerii să devină mai activi în țară. Ce s-a întâmplat la Protestele #Rezist a fost superb, dar hai să fim și mai proactivi. Să nu mai stăm până se întâmplă, că să arătăm ce forță avem. Politic și social, putem face mult mai mult, fără să mai stăm după Guverne și Parlamente oștile. Facem noi pentru noi. Și ne alegem noi pentru noi.

26. Avea dreptate Dna Profesoară de franceză în liceu, când zicea să învăț limba, că poate ajung să trăiesc pe acolo. Atunci nu mă vedeam în țara baghetelor, acum însă….parcă mi-ar surâde un oraș că Strasbourg.

27. Plec eu în Franța, dar…. Eu nu pot trăi fără slănină și zacuscă. Nu e problemă, ori importam din țară, ori îi învățam pe francezi să lase jambon-ul și să adopte slănină cu ceapă. Telemea opțional pentru ei, ca brânză au destulă. Ba nu, îi învățam și cu telemeaua cum stă treabă.

28. Nu contează cât de frumoase sunt alte orașe din lume, Sibiul e magic. Un vibe și o energie cum are orașul meu, nu există. Și nici aia cu: “Fiecare oraș e unic și frumos!” nu merge. Sibiu e altfel. I loveeeee Sibiu!

29. Vorba filmului meu preferat, “La vită e bella!” și cu asta am zis tot. 😉

Și pentru că nu mai avem un punct 30 disponibil, mai trebuie să mai așteptăm un an, mai zicem una bonus, din 4 litere: YNWA!  E prea importantă că să o omit.

Alții la vârstă asta scriu autobiografii sau iau premiul Nobel pentru pace, eu cu un articol pr un blog obscur … Fiecare cu ce poate!

Noi sa fim sanatosi!

V-am pupat!

vola.ro%20

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s