Pana cand sa fie mobilul un motiv de stres? – 3 jocuri superrelaxante

Cel.ro

Dragilor,

La fel cum zice si titlul, da’ pana cand sa fie si telefonul mobil un motiv de stres? Ca si daca nu v-a prins febra cu Pokemon GO, tot e acolo un joc ce sta instalat si ce iti ucide timpul mort, din autobuz sau oriunde altundeva. Ca e 2048 sau Candy Crush Saga, nu cred ca sunt prea multi oameni care sa nu aiba un joc acolo.

Si cateodata e nasol… ca desi menirea lor principala e sa ne relaxeze, au jocurile niste momente prin care nasc niste nervi si frustrari demne de acelasi nivel ca o cearta cu soacra. Si desigur, tot timpul e vina telefonului, ca deja nu mai suntem oameni, nu mai gandim rational cand ne enerveaza un joc.

Ei bine, exista totusi speranta, deoarece ce e frumos la lumea tehnologiei, mai ales in cea a aplicatiilor e ca e atat de competitiva incat tot timpul o sa se gaseasca un developer care sa croiasca o aplicatie potrivita pentru nevoile tale, oricat de ciudate sau de nisa ar fi ele. Asa ca.. au inceput sa apara si jocuri care sa nu se mai axeze doar pe natura competitiva a omului, sunt din ce in ce mai multe aprilcatii/ jocuri care sa apeleze la nevoia noastra de a ne relaxa.

Dar din toata pleiada de jocuri, care sa merita spatiul de stocare din dispozitivul nostru? Eu, unu, m-as opri asupra celor de mai jos:

Viridi

Un joc fain, cu muzica relaxanta, care apeleaza la gradinarul din tine. Te face “sef” si responsabil peste un ghiveci cu plante suculente ( jur ca nu am inventat eu denumirea, asa le cheama). Cat de fain sa fie sa iti iei gradina cu tine, in buzunar, odata cu telefonul mobil. Si daca mor plantele, asta e, sunt virtuale, nu trebuie sa existe remuscari ( O saptamana am plans cand am ucis cactusul meu de birou, Grigore).

Jocul e disponibil pentru Iphone si Android, gratuit.

Zen Koi

E ceva in legatura cu pestii astia japonezi, de te face sa aterizezi in sfera ta Zen. Nu ma mira ca stereotipul japonezului e omul ala calm, tot timpul pregatit sa te imbogateasca cu o vorba de suflet. 😀 Si jocul? Pe un “blat” de muzica relaxanta si efecte de apa curgatoare, trebuie sa cresti pesti Koi, sa ii colectezi, si daca te descurci suficient de bine, sa ii faci Dragoni! 😀 Mai cumintei, nu chiar ca asa din Game of Thrones

Jocul e gratuit, disponibil pe IOS si Android.

 Auralux

Daca vreodata ai simtit pe sistem Gigi Becali, ca tu esti Razboinicul Luminii, acum e timpul sa te dezlantui. In Auralux controlezi niste sfere de lumina, pe principiul ca ele sunt niste armate intergalactice, interplanetare sau cum vreti voi, si trebuie sa cuceriti niste planete de lumina. E mai greu de explicat cum e jocul in cuvinte, dar trailer-ul de mai jos e surprinzator de cuprinzator:

Si acest ultim joc de pe lista e gratuit, pentru iOS si Android.

Cam asa arata o lista de jocuri pe mobil un pic altfel, axata, cum ziceam mai sus pe factorul relaxant, nu pe cel competitiv al naturii umane.

Dar daca nu mai ai chef sa te joci nimic!, sa lasi si telefonul deoparte pe cat mai mult posibil, cum ai putea sa faci asta? Ca sa simti totusi ca ai realizat ceva, ca ai fost recompensat intr-un fel sau altul? Ei bine, exista o aplicatie si pentru asa ceva 😀 Se numeste Forest si functioneaza foarte simpu. Stai departe de telefon, cresti copaci in background. Cu cat stai mai mult de mobil, cu atat creste padurea mai mare si mai frumoasa. 😀

Oare sa fie momentul sa facem si pasul asta? Sa trecem la neutilizarea telefonului? Pe mine… nu ma prea coafeaza.

Astept parerile voastre pe Facebook,TwitterInstagram sau in sectiunea de comment-uri de mai jos si oriunde mai dati de mine.

Gracias!

 

Cel.ro

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s