De ce nu las batranii sa stea jos in autobuz?

Dragii mei,

Rasist nu sunt, am fost educat sa iubesc toate creaturile de pe Pamant…

Printre putinile fapturi pe care le urasc din tot sufletul sunt pensionarii care merg cu autobuzul.

Trebuie sa ma intelegeti, am ramas traumatizat din anii de “naveta” facuti in timpul liceului. Usor n-a fost. Locuiesc in Valea Aurie, un cartier minunat al Sibiului, in ochii nostrii, al bastinasilor, cel mai frumos, dar problema e ca Valea Aurie e departe… chiar si de Valea Aurie… Asa ca, iubim autobuzele si legaturile cu lumea de afara pe care ni le ofera, noi intelegem autobuzele la fel cum Cesar Millan intelege cainii.

4 ani de zile am circulat aproape zilnic cu mandria autobuzelor din Sibiu. Ce e Bricul Mircea pentru Marina Romana, Autobuzul 5 e pentru Tursib si pentru orasul Sibiu! Mandria am zis!

Si sa revenim. De ce nu las batranii sa stea jos in autobuz? (sau ma rog, pe multi dintre ei):

  1. Pentru ca 4 ani de zile s-au luat de mine si de ceilalti elevi ce se deplasau din Valea Aurie inspre centru pentru ca: “De ce circulam cu ghiozdane pe autobuz? Noi am putut sa traim fara atata scoala”. Mama voastra de frustrati, pana si Lenin, mentorul vostru zicea: “Invatati, invatati, invatati!”
  2. Pentru ca batranii nu vor un scaun in autobuz, vor ACEL scaun din autobuz! Pai si daca e autobuzul gol, stau doar eu pe un scaun, relaxat, linistit, urca un batran, vrea sa stea pe scaunul pe care stau eu! Nu pe altul… Ca sa vada ca ii cedez eu locul lui si sa se apuce sa imi povesteasca cat de bine era in comunism….Sa retraiesc alaturi de el tineretea lui din Epoca de Aur, nu face parte din prioritatile mele…Scuze…
  3. Pentru ca dimineata cand noi mergeam la scoala, ei aveau de platit gazul si curentul in oras la 8 dimineata… Dureros! Desi asta oarecum o inteleg, nu vrei sa ajungi pe lumea cealalta cu datorii la gaz, daca sta Sf. Petru  la intrarea in Rai si tu ai metrii cubi restanta? La faza cu platitul facturilor, decat sa le dam abonamente gratuite la pensie pe autobuz, mai bine ii invatam sa plateasca online…
  4. Pentru ca vara se plangeau ca e cald si e prea aglomerat autobuzul, dar nu isi dadeau seama ca (si inca nu isi dau), ca ei erau in plus in limuzinele galbene sibiene. Esti in plus, nu platesti abonament, nu stai jos. Logic. Normal sa fie asa.

Voi ce parere aveti despre batranii calatori in autobuze? Experientele voastre cum suna?

Astept parerile voastre pe Facebook, Twitter,Instagram sau in sectiunea de comment-uri de mai jos si oriunde mai dati de mine. 🙂

Gracias!

4 thoughts on “De ce nu las batranii sa stea jos in autobuz?

  1. Ce parere am? Eu stau in Bucuresti si din cauza lor foarte rar aleg sa merg cu STB-ul atat pensionarii cat si cei cu copii care se cred foarte speciali ma calca pe nervi cu fitele si figurile lor de 2 bani. Nu pot sta linistita pe scaun ca trebuie sa vina una cu copil sau vreun pensionar sa ma enerveze. Bine ca exista metroul slava Domnului! Viata subterana e mai misto fara pensionari si dudui cu copii prost educati marea majoritate.

    Like

Leave a comment