De ce nu vor putea fetele sa joace niciodata fotbal?

Dragilor,

E un sport superb! E simplu, popular pe intregul glob. 11 vs 11, sau, ceva mai nou si mai practic, 6 vs 6, pe teren mic. 5 plus 1. Sa ma apuc sa va zic de ce ne place fotbalul… ar fi de prisos, au incercat altii mai destepti si mai pasionati decat mine sa o faca, si nu au reusit sa surprinda imaginea complet. Sunt bune descrierile, dar ceva le lipseste.

Eu o sa o zic simplu: Ne place fotbalul ca sunt barbati! Odata dotati cu “cojones”, ni se pare absolut normal sa fugarim o minge pe care sa o plasam intre 2 stalpi. E instinctiv, la fel cum puiul de cangur ramane in marsupiu, la fel noi vrem sa fugarim balonul si sa il luam la lovituri bine plasate de picioare

Fotbalul intre baieti, e absolut superb. In prea putine alte imprejurari poti sa iti injuri un coechipier de toti sfintii… si dupa 10 secunde sa vrei sa il iei sa il pupi… Asta, nici Einstein nu poate sa explice… (am inteles ca el ar fi fost portar…)

Dar sa revenim… E clar de ce joaca baietii fotbal, dar hai sa va explic de ce nu pot fetele sa joace fotbal exact ca si baietii… Si nu ma faceti misogin, dar e si normal ca unele lucruri sa fie rezervate unui anumit sex. Prin acest articol, revendic fotbalul pentru baieti!

Dap, ati putea zice ca fetele joaca deja fotbal… si o fac destul de bine… dar niciodata nu o sa o faca la fel de bine ca niste baieti. La suprafata, da, se poate sa para ca joaca bine… poate mai bine decat niste baieti cu care merg eu joia la fotbal… Ii aveti si voi in grupurile voastre de fotbal, sunt cei ce freaca tot jocul si te duc pe culmile nervilor intinsi. Dar fetele… se straduiesc sa joace fotbal, pentru noi e normal.

De ce zic asta?

1. Dupa cum ziceam mai sus… noi baietii ne injuram la fotbal, dar ne trece instant. Si cum dupa fotbal, mergem la bere, acolo orice se iarta si trecem peste orice gafa, orice prostie… Ba chiar, legatura devine mai puternica. Asta, baietii… Fetele… se uita urat una la alta si nu isi vorbesc, pentru ca “Stie proasta aia ce o facut…”. Coechipiere, au un scop comun, dar tipic feminin, nu se iarta una pe cealalta pentru nimic…

2. Noi avem niste haine cu care mergem la fotbal… fetele au probleme grave cu hainele… Ca sa intelegeti, mi-am luat niste adidasi de fotbal, verzi (fosforescenti), cu negru si alb… Prima intrebare pe care am primit-o de la o fata a fost: “Aoleu, da’ astia cu ce ii asortezi?” Ce kkt? Asortat? Dragele mele, la fotbal nu exista ideea de asortare… orice se asorteaza cu orice, orice se asorteaza… Ar trebui sa intelegeti asta. Da, echipele profesioniste au echipament asortat… dar asta nu e regula…

Oricum… orice femeie o sa aiba o problema sa apara public imbracata ca alte 10 femei… Plus ca, la fotbal avem crampoane, nu tocuri.

3. Femeile au unghii de care le pasa… Noi barbatii, ne taiem unghiile, sa fie scurte, e igienic… Femeile, au o relatie de dragoste cu capetele degetelor lor… tot felul de culori, tot felul de modele. Acestea, imi pare rau, dar nu isi au locul pe terenul de fotbal… Si se mai si supara cand nu observi ca si-au facut unghiile…

Nu puteti sa va iertati, trebuie sa va asortati si aveti grija de unghii… Si astea, sunt cateva motive pentru care fetele nu vor putea niciodata sa joace fotbal asa cum o fac baietii.

Sper ca nu v-am suparat prea tare… 😦

Daca sunteti de alta parere, e timpul sa va exprimati parerile pe Facebook, Twitter,Instagram sau in sectiunea decomment-uri de mai jos.

Gracias!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s