Cum mi-am dat seama ca sunt batran?

Dragilor,

Da, e clar, sunt un om batran… Nu am inca 30 de ani, dar sunt batran. Sa nu va aud cu nebunii de genul: “Taci ma… vorbesti prostii, cum sa zici asa ceva? Termina! Prostule…”. Eu pot sa imi argumentez cazul si e foarte simplu.

Ei bine, la fel cum si eu am primit astfel de sfaturi, la fel cum si eu a trebuit sa ascult povestile batranilor care imi ziceau cum era in epoca “Ma copile, pe vremea mea…”, acum si eu pot sa imi povestesc tineretea juniorilor, iar ei sa fie uimiti ca se putea trai asa odata. Cand cineva incepe o poveste cu “pe vremea mea…”, e absolut necesar ca dezvaluirile ce urmeaza… sa fie de neconceput si greu de inteles conform standardelor de astazi pentru tanarul auditoriu.

Bun, iata cateva exemple pe care le pot da colegilor cu cativa ani mai tineri, pe care ei nu le pot intelege, procesa sau digera, aproape ca le-o ia mintea razna:

Nu aveam Cartoon Network in limba Romana

Ma copile, pe vremea mea, desenele animate erau in engleza, nu erau dublate sau subtitrate, daca vroiam sa intelegi ceva, trebuia sa o dai bine pe limba lui Shakespeare. Pai tu crezi ca noi am avut note mari la limbi straine ca vroiam noi? Nu. Asa ne-a facut mediul inconjurator. Pentru voi e usor, va doare la basca, Batman si Scooby Doo vorbesc aceeasi limba ca si voi.

Ar trebui sa le vedeti fetele cand le zic asta, e ca si cum le-as explica copilaria fara dulciuri.

Aveam Internet Cafe, nu internet pe telefon

Ma copile, pe vremea mea, ne adunam toti tinerii din cartier sau sat ca la magazin si plateam acolo sa ne dam pe Net, nu primeam factura in Posta pentru Internetul utilizat acasa… Ca sa nu mai zic ca ne adunam la magazinele astea inainte de Internet ca sa ne jucam Carmageddon. Incingeai niste Counter Strike-uri de nu mai stiai cum sa ajungi acasa. Sau ca nu aveam alternative la programe de socializare, exista Mirc si ne bucuram de el ca il aveam si pe ala… Ma copii, stati linistiti, merge Facebook Messsenger sau WhatsApp-ul mai greu cateodata, da’ macar voi aveti alternative.

Is terminati, confunda Internetul asta la comun… in Internet Cafe, cu comunismul… Dragii de ei cum nu pot intelege. Ma stiu ca am prins Revolutia, li se intareste credinta asta cu comunismul.

MTV dadea muzica

Ma copile, ma…. cand eram eu tanar, MTV era un post respectabil, care dadea muzica… Aproape ca am prins-o in tinerete pe MTV pe Madonna cand nu era batrana. Si cand nu dadea muzica cum trebuie, dadea show-uri decente, de calitate. Punk’d, Pimp my ride, Jackass… Era altfel, voi nu stiti acuma cum era.

Se uita saracii la mine si ma cred senil… ca zic MTV in loc de UTV…

Orice poveste din categoria “pe vremea mea” trebuie sa se incheie cu o nota optimista, sa taie din nostalgie si tristetea din privirea povestitorului de mai sus.

Eu prefer un:

Lasa ca vedeti voi cum o sa ziceti si voi la randul vostru de astea…E cursul vietii! Sanatosi sa fiti si sa va dea Dzeu fericire, ca eu mi-am trait tineretea.

Si voi? Cum era “pe vremea voastra”? Cu ce exemple va mandriti? Cu mare drag, si cu o acuta dorinta de atentie, va astept parerile pe Facebook, Twitter,Instagram sau in sectiunea de comment-uri de mai jos.

Daca v-a placut, vorba aia, ajutati cu un like and share. Daca nu v-a placut… astept idei de imbunatatire, pe care o sa le ascult, dupa care va dau unfriend… :))

Gracias!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s