Poveste de Craciun

Dragilor,

Craciunul se apropie, intram in priza. TV-ul, radio-ul si internetul sunt pline de povesti menite sa ne scoata din zona de confort si sa ne atinga la “corazon”, sa dea in corzile sensibile ca Andre Rieu in vioara. Ca vorba aia, am primit o prima, sau nu, dar e clar ca in perioada asta a anului suntem mai prietenosi cu scosul de cascaval din portofel.

Cred ca nu ne prea plac reclamele de Craciun. Sau sunt atat faine de ne plac in draci. Nu stiu exact care ne face sa cumparam mai usor… Ce ne place maxim in schimb… o oferta de Craciun. Poti sa te pui pe scumpit si sa zici ca e “oferta de Craciun” si o sa vezi ca lumea devine interesata.

Dar sa revenim la reclame… In ultima vreme, suntem foarte pregatiti sa le blocam cu orice pret. Cand sunt la TV, schimbam canalul, radio… ascultam tot mai putin, aproape ca nu ne mai pasa de ele acolo, iar pe internet, ne surade utilizarea lui AdBlocker, un programel ce inlatura cu succes ofertele lansate in mediul online, pe strada, le ignoram vizual din cauza obisnuintei prezentei lor…

Si am inceput sa cuget… si m-am intrebat: “Sa fie reclamele chiar asa de rele? Si mai ales, sa fie reclamele de Craciun chiar asa de rele?“. De cele mai multe ori, DA, sunt rele… dar iata ce am gasit eu hoinarind pe net (va rog sa va alocati cele 15 minute necesare vizionarii clipului de mai jos, promit ca merita)

BUN! Ce am aflat noi azi? Ca daca vizitam Columbia, avem de-a face cu o tara frumoasa, dar cu guerille… Si ca … nu tot timpul reclamele ( in cazul de mai sus… advertising-ul, nu doar reclamele) pot sa faca si bine! 😀 Parca merita sa le mai acordam un pic de atentie si lor. Foarte frumoasa idee, foarte buna campania. As lansa ceva la fel de drastic in Romania pentru a convinge parintii “minoritari” sa isi dea copii la scoala… sa nu ii mai vada doar ca o sursa de venit, prin alocatie.

La campania fratilor latini din America de Sud, cred ca cel mai mult au reusit sa ma impresioneze prin seria asta de poze:

Mother guerilla

Poti sa fii tu cat de “guerillist” vrei, dar de mica-ta tot asculti cand te cheama acasa de Craciun. Plus ca… e mai bine sa dispari din guerilla pana nu incep baietii sa te ia la misto referitor la aparentele tale din pruncie. Ca aveai urechile mari, ca erai o mica batoza etc…

save a place for you

Si tineti minte cand va ziceam in “Propaganda nationala!” (dati click pe link) ca fotbalul poate sa lege o natiune prin intermediul unei tragedii? Ei bine, iata ca fotbalul poate sa ne scoata si din mijlocul razboiului si sa ne puna langa familie si prieteni. Toate… datorita unei campanii publicitare bune. 😀

V-am mintit un pic cu tiltu, nu e chiar, chiar “Poveste de Craciun”, dar e o poveste frumoasa. Merita!

Sper ca v-a placut! Si, sa nu uitam, avem suficient loc pentru parerile si completarile voastre  pe Facebook, Twitter,Instagram sau in sectiunea de comment-uri de mai jos.

Gracias!

PS: Mi-am adus aminte de obiceiurile noastre de sarbatori, aproape ca Jim Gaffigan are dreaptate complet mai jos! :)))

Bonus: O reclama de Craciun de pe taramuri teutone, e prima care reuseste sa ma impresioneze in acest sezon, dupa cum am zis si pe  Facebook, primul lucru pe care l-am facut dupa ce am vazut-o a fost sa imi sun bunicile:

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s