Propaganda nationala!

Elefant.ro

Dragii mei,

O poveste ce merita!

Undeva in 2010, ochii lumii erau tintuiti pe desertul Atacama, 33 de mineri raman blocati sub un munte. Efectiv sub un munte! Timp de 70 de zile, lupta nu pentru supravietuire, lupta sa reziste pana un tunel sa ajunga la ei si sa ii elibereze de povara celor 770000 tone de piatra de deasupra lor. Ceva mai detaliat, mai profesionist scris: aici. Scapa, devin eroi ai rezistentei nationale (nu rezistenta de aia de se bate cu ocupatorii, nici de aia de la circuite electrice), tot ce trebuie.

Aparent, fara legatura, 4 ani mai tarziu, Chile se califica la Cupa Mondiala de Fotbal din Brazilia 2014. Dar apare o reclama, se creeaza o punte intre cele 2 grupuri: minerii si fotbalistii. Punctul comun e clar si simplu, oamenii sunt chilieni, fie ca au treaba cu tarnacopul, fie ca au treaba cu cartonasele galbene si rosii, cu coboratul in subteran sau cu bagat mingea in ate.

Va las sa o vizionati mai jos:

Si asa arata o reclama ce ar trebuie pusa in manual la capitolul cum poate o tragedie/situatie critica sa motiveze o natiune, cu bun gust, decenta si fara sa incerce sa ne stoarca de lacrimi ca un kil de ceapa proaspat curatata pentru shaorma.

Asa aduni o natiune in jurul unei echipe, asa incarci ADN-ul cu patriotism! Oare mai conteaza ce rezultate a avut Chile? Nu prea cred… Mandria nationala cred ca a primat ca si sentiment, a fost chemata la apel inaintea celorlalte.

Bravo! Like! Share si orice alta modalitate gasiti sa va aratati aprecierea in mediul virtual! Pe mine cel putin, m-a prins. Imi vine sa ma iau eu la bataie cu Spania si Olanda (adversarele lui Chile la Cupa Mondiala din Brazilia).

Iar protagonistul… liderul… e suficient de bun si carismatic incat sa il pun in topul discursurilor mele preferate, alaturi de tata lor, Al Pacino si a lui interpretare din “Any Given Sunday”.

Ce ziceti? Oare avem sanse sa il ducem pe Miron Cozma sa ii motiveze pe baietii lui Nenea Puiu? Sau macar sa incerce sa il vindece pe Tamas de “patima paharului”…

Astept parerile voastre pe Facebook, Twitter sau in sectiunea de comentarii de mai jos!

Gracias!
Bonus: Cat despre minerii nostrii, cam asa arata viata lor acum: aici.

Advertisement

One thought on “Propaganda nationala!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s