Bunica, The Gangster

Dragilor,

Cred din toata inima si probabil ca o sa descriu problema mai incolo, intr-un articol separat, dar singura si adevarata generatie de sacrificiu a Romaniei din ultima vreme nu e cea care a crescut in perioada de tranzitie (adica in anii ‘90), e generatia bunicilor nostri de la tara care si-au trait o mare parte a vietii sub semnul comunismului si al CAP-ului (colectivizare adica) …

Sa va dau un exemplu cat se poate de clar. Romania a pierdut un mare antreprenor sau potential druglord… nu m-am decis inca (poate ma ajutati voi cu niste pareri)… Ma refer la bunica mea de la Armeni.

Sa va explic: Eram acum vreo 7 ani (sau mai mult) impreuna cu varul meu la tara. Si era ceva subiect in ziar ca niste tineri de varsta noastra au fost prinsi ca au pus marijuana in mijlocul unui lan de porumb din apropierea Sibiului si i-a prins Politia. Varu’ ii stia sau ceva de genul si ii prezinta cazul “Sefei”, ca feciorii aia cresteau un fel de canepa, cum cultiva ea in tinerete, ca sa o fumeze…

Bunica:

“Ma copile, da’ de ce fumeaza si cresc aia canepa?”

Varu’:

“Pai ca daca fumeaza, e ca si cand is beti si se simt bine de numa numa, o cresc pentru ca se vinde cu multi bani, ma-ntelegi? Doar ca e ilegal, adica nu ai voie.”

Bunica, cat de sec se poate:

“Aha… Na bine, dragu’ lu mama, am inteles.”

Continuam noi trei cu munca, casual, la tara nu te duci ca sa te distrezi, desigur…. Si din tacerea muncii noastre se aude:

Atentie, e socant, eu si dupa 10 ani sau cat o trecut, inca imi pun intrebari:

“Da’, ma copile… Daca facem noi un palan (a se intelege gard) mare la gradinuta aia din spatele surii, da’ cine vede sau are treaba cu ce punem noi acolo? De vandut, stiti voi cui sa le dati in Sibiu…”

Ce??? Wtf? Adica stai un pic…

Atat i-a trebuit sa isi dea seama cum sa atace o piata (ca e ilegala treaba… partea a doua)?… Unei femei de la tara cu 6 clase? A simtit o nevoie in piata, s-ar fi descurcat lejer cu resursele existente…Pfuuu… Pai daca nu era constransa de comunism, ce facea? Rupea norii… va zic eu, la cum o cunosc… Pablo Escobar? Copil de mingi… :))) Aveau mascatii probleme cu clanul Presecan, nu cu Camataru’ 😀

HBO ar fi difuzat “The Presecanos”, nu “The Sopranos”.

Asa… are o familie frumoasa ce o cauta cam rar, o pensie mizera, dar daca e sanatoasa, e cea mai fericita. Dap, e bunica, o eroina de-a mea!

Acum va intreb, oare ce devenea? Antreprenor sau druglord? :)))

Astept parerile voastre pe Facebook, Twitter sau in sectiunea de comment-uri de mai jos.

Aici,in dreapta, alaturi de Cuscra, bunica de la Poplaca, alta eroina de-a mea:

Gracias!

Advertisement

3 thoughts on “Bunica, The Gangster

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s