De ce curge apa prin acoperisul de pe National Arena?

Dragilor,

Ne-am dorit o arena nationala dupa ‘89 aproape mai mult decat libertatea tarii. Si am primit-o… Frumoasa, cu acoperis retractabil smecheros, facuta de nemti, dupa model german. Cifre impresionante: peste 55000 locuri, peste 67000 metri cubi de beton, 120 boxe de sonorizare, 94 de intrari si tot asa*….

Si dupa 42 de luni si 235 milioane de Euro*, si dupa ce a venit si Argentina si am gazduit si finala Europa League… iarba creste mai rau decat pe maidanul din fata blocului meu, dar mai grav, ca ne pica stresina…

Toti se apuca sa caute explicatii, dar nu inteleg ca e destul de simpla treaba.

Eu unu, am stat ieri, am baut o bere..m-am pus pe analizat si am gasit cel putin 10 explicatii plauzibile.

Asadar, de ce curge apa prin acoperisul de pe National Arena?

Pentru ca nu exista in Romania acoperis care sa nu aiba o tigla sparta. Tigla sparta e o traditie care nu trebuie sa moara. Intreaba orice om de la tara si o sa stie pozitia tiglei sparte de pe casa lui de zici ca e luata de pe tabla de sah.

Pentru ca stadionul e trist ca Mirel Radoi nu are diploma de antrenor. Cum e trista, de altfel, o suflare ros-albastra intreaga. Dar stati cuminti, pleaca in Chisinau sa isi ia diploma… sau sa intregeasca neamul.

Pentru ca FC Voluntari are o ancora pe sigla, e normal ca sa fie si apa la meci. Altfel luptau marinarii din Voluntari cu apa pe gazon… ca dorada in mediul ei natural, si nu ma refer la #MasterchefRo.

Pentru ca fotbalul jucat in Romania e trist… cel mai trist. Varsa si National Arena lacrimi cand vede nivelul calitativ al fotbalului din Liga 1. Si parca… (blasfemie) mi-e dor de Mitica Dragomir… Erau blaturi, da, dar era si ceva fotbal…

Pentru ca iarba e adusa din Vaslui… are setea in ADN. Cand au schimbat iarba ultima oara, am adus de pe tarlaua lui Porumboiu, face fotosinteza la orice de la terebentina in sus, ca orice bun vasluian.

Pentru ca taticutul ei.. Sorin Oprescu… este in inchisoare…Si asta.. nu o comentam.

Pentru ca Nationala nu mai poarta Adidas si s-a dat pe Joma. Dupa ce ne-am vazut idolii copilariei noastre, dar si idolii parintilor nostrii echipati tot timpul cu 3 dungi pe umar, parca socul sa vedem dintr-o data Joma… Ne facem sa ne simtim ieftini si scosi din elita… Asta e o parere personala, daca Joma da mai multi bani decat Adidas, Doamne ajuta!

Pentru ca Nationala noastra e pregatita sa joace pe principiul: “Faceti terenul mlastina, ca asa am castigat si la Rovine!”. Mircea cel Batran style!

Pentru ca apa din ploaia romaneasca e mai tare decat cea din Germania. De aia pe arena din Frankfurt nu exista astfel de probleme. Cum zicea si reclama de la detergent, apa e mai dura in Romania, aveti de grija.

Pentru ca l-a auzit pe Hagi vorbind la TV. Regele e rege datorita stangului, nu datorita verbului… sau a predicatului. De fiecare data cand vorbeste Hagi la TV, iti vine sa ceri schimbare si sa il bagi in teren. Ca tot ziceam mai sus de dorada, iar Regele e de pe tarmul marii, cand da un interviu e ca un peste in mijlocul Baraganului.

Si cam de asta cred eu, repet, dupa 2 beri… cand am inceput sa scriu articolul era 1… ca pica apa prin acoperisul stadionului mioritic…

Mai multe despre problema, aici.

Voi ce alte explicatii mai stiti sau gasiti?

Astept parerile voastre pe Facebook, Twitter sau in sectiunea de comentarii de mai jos!

Gracias!
*Date luate din Prosport, cititi sursa 😉

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s