Cum sa modifici scrisul pe Whatsapp #tutorial

evomag.ro

Dragii mei,

De la o vreme încoace, de când a început smartphone-ul să ne domine viața, înlocuind vechile terminale ce făceau sms-ul să pară un moft la cât tastai acolo fără Qwerty, Whatsapp pare să domine comunicarea prin mesaje pe telefon, dar și pe calculator ( tot cu ajutorul telefonului ce-i drept). SMS-urile pe lângă Whatsapp încep să semene cu niște telegrame… Oldschool, fratele meu, oldschool…

Dar să lăsăm SMS-urile și să ne axăm pe Whatsapp. Probabil că domini deja aplicația, ai grupuri pentru orice, fotbal, colegi de liceu, vecini, familie, profesori de la școală, bețivii de vineri și câte și mai câte. Care e cel mai ciudat grup de Whatsapp din care faceți parte? Puteți să îmi lăsați mesaj privat, nu vă dau în vileag. Ești maestru pe trimis poze, gif-uri, să îți pui stări și toate cele, dar acum e timpul să trecem la următorul nivel. Nu te-ai săturat de textul standard al aplicației, cu puținele modurile de al formata? Ei bine, să știi că există câteva trucuri ca să îți trimiți mesajul așa cum vrei tu.

Să nu mai pierdem vremea, să vedem cum poți să modifici scrisul pe Whatsapp.

Italic

Poate ai primit un mesaj de ăla că dacă mă iubești și îți iubești viața, forwardează acest mesaj la 5 prieteni și nu moare pisica vecinului, iar Dumnezeu o să ieftinească Iphone X în următoarea campanie Emag și tu chiar îl forwardezi… Păi nu merită să îi dai o formă mai specială? Sau nu vrei să dai o altă formă, mai fresh, mai lirică vizual următorului mesaj în versuri de Crăciun sau Paște către mătușă sau bunica ta…  Ei bine, tot ce trebuie să faci e să adaugi underscore înainte și după textul tău.

( _text_) 

Bold 

Dragele mele, știți și voi când sunteți nervoase că nu vă ajută un emoticon drăguț să exprimați ce e în sufletul vostru, iar textul trimis în mod standard nu o să îl atingă pe iuby la corazon, că e prost și nu înțelege… Din fericire, acum te poți exprimă în voie, cu  scris îngroșat, trebuie doar să pui câte o steluța la începutul și sfârșitul textului.

(*text*)

Strikethrough

Și vine tot iuby și îți zice că o invită pe Mică-să la ziua ta de naștere, unde tu ai chemat numai tineret și oameni cool, iar ea o să vină să pună presiune că trebuie să vă căsătoriți și să aveți copii pe care să îi crească și că e păcat să trăiți în păcat… Plus că vine cu toate poveștile alea care încep cu “Pe vremea mea…”. Așadar, că să scapi, când îi trimiți lista de invitați pe Whatsapp, la poziția unu pui Mică-ta si incadrezi mesajul în tilde, se pare că așa le zice semnelor astea de le vezi în paranteză.

(~text~)

evomag.ro

Monospace

Și dacă ești nostalgic și vrei să scrii mesajul tău cu același ca și fontul folosit în mod tradițional la mașina de scris a bunicii sau să pară că ești mare programator șmecher, trebuie să pui 3 ghilimele de astea hoațe la începutul și sfârșitul mesajul.

(”’text”’)

Sau… dacă nu vrei să cauți de fiecare dată semnele de punctuație adecvate, ai și alternativa asta:

  • Android –  înainte să îl trimiți, selectezi mesajul, dai pe simbolul de 3 puncte și de acolo alegi ce vrea mușchiul tău.
  • IOS –  selectezi tot așa, textul înainte de al trimite și dai pe BIU, apoi alegi stilul ce ți se potrivește.

Și acum ești șmecher de mori în cea mai populară aplicație de pe orice smartphone! Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să îți placă și acesta, tot cu trucuri de-ale Whatsapp-ului: “3 lucruri pe care nu le stiai despre WhatsApp”.  😉

Folosiți cu încredere!

V-am pupat!

Dacă ți-a plăcut acest articol, te invit să te alături, cu un Like, comunitătii de cititori de pe pagina de Facebook a blogului. Putem să păstrăm legătura și pe Twitter sau Instagram. 😉

evomag.ro

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s