Street Food Festival – sau cum sa mananci un weekend si sa nu regreti nimic!

Elefant.ro

Dragilor,

Weekend-ul trecut am data iama in Cluj-Napoca cu un scop clar, precis si care sa se lase cu urmari grave la urcarea pe cantar. A fost Street Food Festival, un eveniment ce ar trebui extins in fiecare oras mare al tarii. La ce puvoi de lume a invadat premisele fetivalului, nu ma tem deloc ca nu o sa devina un obicei anual la poalele Feleacului, cel putin.

Si de ce as vrea sa devina extins la nivel national un astfel de festival?

Fiti atenti, e simplu. Pun pariu ca mai toti aruncati ochii pe Travel Channel sau Paprika TV sau macar o emisiune despre mancare pe orice alt canal, din cand in cand. Si de multe ori, show-urile astea prezinta niste delicii preparate rapid si servite direct in fata clientului, unde pe strada, fie ca e stand, fie ca e rulota/remorca. Ei bine, asta a fost si la Cluj! šŸ˜€

O serie eleganta si diversificata de mancare gatita rapid in fata ta, toata delicioasa!

Alt aspect ce m-a impresionat enorm: Desi am mai avutĀ festivaluri cuĀ mancare, era o insiruire de tarabe, jumatate cu mici, jumatate cu nimicuriĀ prost preparate si printre ele, poate, una care sa merite vizitata pentru mancare.Ā Ei bine, aici nu a fost asa. La celelalte evenimente, aveai senzatia ca bucatarii/comerciantii sunt acolo pentru profit, nu primeaza calitatea mancarii sau diversitatea ei. Da-i cu mici, ceafa si cartofi prajiti, ca astia merg. Nu… Street Food Festival a fost despre mancare, profitul (cred ca a fost profit all over pentruĀ participanti) a urmat datorita mancarii, cum e si normal.

Hamburger on Apple iOS 9.3Slice of Pizza on Apple iOS 9.3French Fries on Apple iOS 9.3

Quick Tip: Nu mergeti acolo sa va saturati, mergeti cu prieteni si sharuiti. Noi am fost 4 oameni. Am dat o tura… pe stomacul gol, am luat un pliant si am inceput asaltul. Ca de aici luam o pizza toti 4, o sharuim, pe urma o clatita de acolo, una de un fel, una de altu, hai o portie de peste, mai o costita etc etc. Am mancat de toate si am acoperit ( ca sa nu zic invins Festivalul), pentru ca am impartit frateste.

Ce ne-a placut? Adica ne-a placut tot, dar astea au fost un pas in fata:

View this post on Instagram

#Ribs #StreetFoodFestival

A post shared by George Romulus Presecan (@mrpresecan) on

  • Pizza, de la CamionettaĀ ( puncte bonus pentru cuptorul din spatele Land Rover-ului si pentru retetele originale de pizza)

IMG_20160710_151624

Lista completa a expozantilor: Aici!Ā Va puteti alege preferatii! šŸ˜‰

Mega Like: Craft beer, nu mai trebuie sa mai tanjim dupa berea de o calitate superioara, facuta in loturi mici, din Germania sau Belgia, am fost surprins sa aflu ca si in Romania sunt ceva producatori, cu bere foarte buna si marketing demn de nisa lor de piata. De exemplu, ati bea o Bere a la Cluj? Cu sortimenteleĀ Gaura neagră și Phaza lunii? Sau un Red Ale? Cat despre berea de mai jos, poza spune tot despre spiritul ei :))

Like si pentru aerul urban al festivalului. Romania e o tara cu produse traditonale bune si putem sa vindem astea lejer, dar avem nevoie si de initiative urbane, inclusiv pentru mancare, nu doar branza, bulz, mici, ceaun si ceafa.

Si uite astea sunt motivele pentru care mananci 2 zile intr-una si nu iti pare rau!Succes pentru viitor, Street Food Festival! Va astept la Sibiu cu stomacul gol si tacamuri de acasa in buzunar! šŸ˜€

Gracias!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s