Samanta e buna!

Dragilor,

Nu ma intereseaza share-uri sau like-uri. Nu ma prea pricep la treburi serioase… si sa imi dau si eu cu parerea despre dezastrul din #Colectiv, sa arunc cu vina sau sa gasesc solutii, e inutil si au facut-o destui intr-un mod profi si elegant, o parere in plus, de amator… nu-si prea are locul. Un alt lucru as vrea sa punctez, care in mijlocul unui dezastru imi da o oarecare speranta si degaja un optimism cu care se poate lucra pe viitor. Luati-l ca articol, eu mi-l declar manifest!

Ziceti ce vreti, dar vad in poporul nostru ca, desi sunt exceptii, SAMANTA E BUNA!

DA!

Sunt multe in neregula cu noi, de munca e imens de mult, dar pentru prima data in istoria noastra recenta, incepem sa ne manifestam ca un popor normal. Incepem sa dam semne ca macar unii dintre noi inteleg ca putem sa mergem inainte, spre progres si bunastare, fara un drum pavat cu sacrificii, durere si prostie!

A inceput cand s-a iesit in strada, in mai multe orase, in 2012, eram satui de modul in care se facea treaba in tara si vroiam sa le aratam ca, poate, nu mai suntem asa de orbi si asa de usor de ignorat sau multumit. Sa le aratam ca nu mai e cazul sa decida doar ei pentru noi, cam vrem sa avem si noi un cuvant de spus in ce aleg ei pentru noi! O mica victorie, un Guvern demis! Asadar, SAMANTA E BUNA! Si lasati ca au fost sprijinite revoltele de opozitie, ca noi am starnit “scandalul”!

Si au inceput sa tina sau nu cont de ce vrem. Ne-am enervat un pic mai tare cand Ponta a considerat ca poate sa ajunga Presedinte fara sa tina cont de voturile noastre. Iar, ca la fiecare tur electoral, am simtit ca alegem raul mai mic, nu o optiune valida si care sa corespunda nevoilor societatii noastre… Sibian fiind, am asteptari de la Klaus, si tot sibian fiind, va spun sa aveti rabdare. Sibiul nu a fost schimbat si transformat dupa primul mandat (a iesit si o rima neintentionata). In fine, ne-am mobilizat, avem Facebook, am iesit in strada, cei de afara au stat la cozi demne de comunismul de care INCA vream sa scapam, am rasturnat o situatie pe care ei o considerau foarte clara si sigura si le-am aratat ca trebuie sa inceapa sa tina cont de noi, lumea lor veche cu regulile lor vechi e sparta de noi si de o lume fara reguli, creata online, bazata pe educatia oferita de parintii nostrii, aia “prostiti” de ei, o lume decenta si flamanda dupa normalitate. I-am lovit tare, cu turul 2, iar afirm clar ca SAMANTA E BUNA!

Si a mai trecut ceva timp, am stat linistiti un pic… si ne-au lovit din nou. Un politist, #Colectiv, un dosar al mineriadei, dureros, redeschis, nepasare si vorbele lor, luate din vremea cand stapaneau media si, chiar daca le-am aratat ca SAMANTA E BUNA si ca trebuie sa ne ia in calcul, au inceput sa se foloseasca de metehne vechi, aceleasi, si sa ne verse tampenii in timpane… si apoi, stim cu totii ce s-a intamplat… Pe cei ce ati iesit in strada, cei ce v-ati simtit revoltati, ati cerut Bisericii sa-si indeplineasca rolul de furnizor de alinare spirituala intr-un moment greu de incercare pentru poporul nostru, nu pot decat sa va respect! La un moment dat, duminica, e prezentat un domn la ProTV, in mijlocul multimii, cu doua bidoane, termosuri de ceai… 70-80l zicea ca a distribuit gratuit. Intrebat de ce a facut asta, a zis, in cel mai simplu mod posibil, ca nu a putut sa stea in casa si ca ii se pare normal ce face! Normal!!! Devenim un popor normal! Si dupa toate astea, chiar daca ne-a mobilizat o tragedie, puteti sa zice ca nu e samanta buna? Ba e!

Si de ce tot repet ca e samanta buna? Pentru ca asta e stadiul actual al poporului meu, al poporului nostru. Suntem inca in stadiul de potential mare, rezultate… mai incolo…. Daca nu plantezi samanta si nu ai grija de ea, nu infloreste si nu rodeste niciodata. Ce e si mai greu pentru noi? Ca tot noi trebuie sa avem grija sa facem samanta sa infloreasca si sa rodeasca!

Si, da! Nu toata samanta e buna… Orice taran stie ca trebuie aleasa inainte sa te duci cu ea in camp… De aia rea, stricata, fara sa-i numim, stim cine sunt, trebuie sa scapam si  sa o aruncam la cos… si asa rodim! Asa progresam si aducem plus valoare in lume!

Si ce dracu sa facem acum? Sa ne aruncam toti in politica? E greu, daca stai langa manjit, te murdaresti si tu… Tentatiile sunt mari, problema cea mai mare e ca samanta aia rea… e contagioasa. Dar mare parte din samanta.. e buna! Si trebuie sa ne axam pe asta! Ar fi pacat sa nu o facem…

Si ce sa facem? Problema cea mai mare e ca nu stiu… poate stiti voi si ma ajutati. Stiu doar ca avem nevoie de un plan, sa trecem de la samanta buna la roade sanatoase. Un partid al nostru? Cam greu, dar un proiect, chiar si un site, urmat de un partid… cred ca ar fi aur. Ne intalnim, punem la punct si pe urma ne apucam de treaba! Evitam durere, sacrificii, cheltuieli, suferinta… Devenim normali!

Si unii ne zic sa iesim in strada, sa ne aratam frustrarea… e ok, dar asa ma tem ca o sa castigam batalii, nu razboiul. Victorii izolate, aceleasi probleme. La fel si daca plecam din tara, castigam batalii, nu razboaie. Si parca nu am mai castigat de ceva vreme un razboi ca natiune! Si un razboi fara gloante, cum e cel descris mai sus… niciodata!

Revin la alta idee mai veche de-a mea, tot ce avem acum si de ce ne bucuram acum, a fost platit cu sange. O generatie de sacrficiu, o generatie pierduta, merita respectul pe care l-au castigat prin faptele lor.

Puteti sa radeti de ce am scris mai sus, sunt doar un glumet pana la urma, dar veniti cu argumente care sa ma contrazica! Eu, nu cred, eu stiu ca SAMANTA E BUNA! Hai sa nu ne batem joc de ea. Cat despre samanta rea, ar face bine sa inceapa sa ne ia tot mai mult in calcul. Pe ei nu ii uitam si nu ii iertam!

Start acting! Sau mai bine, start planning!

Multumesc!

Advertisement

One thought on “Samanta e buna!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s