Getae: Spoiler Alert! – Decebal moare la final…

Dragilor,

Am dat recent peste un trailer ce nu poate decat sa ma bucure. Se pare ca urmeaza sa fim loviti pe micile ecrane de primul serial (romanesc) despre stramosii nostrii barbosi, dacii. Dap… Cu un nume legat de forma greaca a denumirii lor, getii transformati in Getae, parca un astfel de serial prinde bine intr-o perioada in care cascam ochii si ne prind seriale inspirate de alte civilizatii din trecut.

Fara alte comentarii, sa ruleze trailerul:

Acum ce sa si zicem… La peste 400k vizualizari (la momentul postarii, plus inca vreo 30k pe Youtube) si peste 6500 share-uri pe Facebook, nu cred ca o duce prea rau 😀 Plus ca am mai sesizat si in Timeline-ul personal cateva share-uri si la notificari cateva invitatii sa dau like paginii Getae. Asadar, interes exista! 😀

Nu trebuie sa ne mintim, se vede ca bugetul oamenilor nostrii nu e la fel de mare in comparatie cu cel al unui…. sa zicem serial rival: Vikings. Dar ca si inceput… e ok, il acceptam. Pentru noi, cei ce stim Columna de la cinema, e binevenit un astfel de serial.

E binevenit, mai ales ca in ultima vreme tot ce am aflat despre daci e ca erau cea mai avansata civilizatie de la aparitia omului incoace, via Nasul Tv. Eu nu sunt hater, nu zic ca nu poate sa fie adevarat, dar avem nevoie de niste dovezi ceva mai clare.

Revenind la serial, oamenii au si un site foarte fain, vedeti aici, acolo Sezonul 1 e descris in felul urmator: “GEȚII: Superstiții și Război atinge apogeul cu lupta de la Tapae din anul 87, unde Legiunea a V-a Aludae, condusă de generalul Cornelius Fuscus, prefectul pretoriului, este decimată, iar dacilor lui Diurpaneus – care devine marele regele Decebalus (,,cel puternic’’ sau ,,cel viteaz’’), li se oferă o pace mai mult decât favorabilă din partea împăratului Domitianus. ”

Foarte fain!

Tot ce nu am aflat de pe site sau de pe Facebook sau… poate sunt eu orb, e canalul pe care urmeaza sa se difuzeze serialul.

Din pacate… stim foarte putine despre daci. Nici nu ne permitem sa facem un serial in care dacii sa vorbeasca in limba lor… ar fi o repetare de maxim 10 cuvinte pe care stim ca le-am mostenit de la ei: branza, varza, manz, viezure… barza.

Sunt curios cat de realistic o sa fie serialul. Vorbim aici de o utopie? Cum zicea Strabon in Geografia, “dacii sunt cei mai vitezi si mai drepti din neamul tracilor”? Sau mergem mai departe si pictam toata imaginea, dupa cum zicea domnul profesor de istorie din liceu, ca Strabon mai zicea si ca ne place alcoolul un pic mai mult, ca suntem cam lenesi si ca ne cam place sa tragem si pe nas. Om vedea cum e cu serialul…

Daca v-a placut, dati cu like, share si follow pe unde ma mai gasiti pe retelele sociale! V-am pupat!

Gracias!

PS: Daca nu te ajuta televizorul actual, merita sa arunci o privire la preturile minune de la Emag:

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s