Cum sa folosesti noile butoane de like de pe #Facebook? Scurt ghid

orange.ro

Dragilor,

Inainte de a zice orice altceva, trebuie sa recunosc, sunt un dependent de emoticoane… In special de cele de pe Whatsapp. Sunteti nebuni!? Pot sa ma exprim folosind un panda? Ce altceva mi-as putea dori? Nimic… am suficient.

Panda Face

Pai si daca sunt dependent, neaparat sunt entuziasmat si de noul buton de like de pe Facebook, nu? Complet fals. Posed un cont de Facebook de vreo 8-9 ani, am suferit transformari impreuna… le-am acceptat. Dar asta nu pot… nu pot.

Ce Dzeu sa mai fac eu acum pe Facebook? Inainte cerseam like-uri, acum sa cersesc Wow-uri? Parca nu suna bine… In puii mei, e ca si cum ai iesi cu o tipa frumoasa, dar proasta… Na, e ok, dar nu complet. Exact cum am sharuit si pe pagina de Facebook, eu unu, sunt confuz.

Dar sa strangem din dinti si sa trecem peste. Daca tot sunt acolo, haideti sa vedem cum putem sa folosim noile butoane, in ce conditii le putem aplica unei poze sau unei postari.

Bun! Sa incepem, in ordinea numerelor de pe tricou:

Like-ul clasic

Saracu’ de el, cum avea lumea la picioare si acum nu mai are pe nimeni, decat pe conservatori si pe plictisiti. Asta o sa il folosim de acum incolo cand suntem “in trecere”. Adica… ai vazut un articol fain pe MrPresecan.ro, parea interesant titlul, dar nu merita un click si citit… Stiti cum zic? Sau ai vazut o tipa frumoasa, dar are ceva mustata, nu e Love sau Wow. Sau se tot chinuie un prieten acolo saracu’, sau o ruda, un neam, si tot posteaza, si tot posteaza… da-i un like din mila, ca nu moare nimeni.

Love

Parca l-am mai vazut pe Instagram si Twitter, nu? In fine, asta n-are nici o treaba, decat… sa demascheze stalkerii de fete si sa se recunoasca pitipoancele intre ele, ca si-l ofera reciproc. Barbati, voi mai puteti sa dati love la consoarta, ca altfel vine si va reproseaza “numa like-ul”. Daca prindeti oferta la bere, dati cu love sa stie toata lumea. Love asta nu arata decat ca “Facebook is in a relationship cu Instagram”, ca acum domneste Tata Zuckerberg peste amandoua.

Haha

Pentru ca se pare ca acum e urat sa dai like si pe urma sa scrii la comment un “:)))))”. Asta e butonul de 2 in 1. Dai un Haha, te scuteste de o reactie. Ca sa nu mai zic ca poti totusi sa pui un emoji acolo cu ras de mama focului… de pe Whataspp:

Face With Tears of JoyFace With Tears of JoyFace With Tears of Joy

Yay

Pentru ca trebuia un smiley ca sa rimeze cu “Gay?”. Daca aveti rude pe afara si revin in tara, dati-le un Yay… Iti cumpara mica-ta sosete si posteaza din greseala pe Facebook… la fel. Asta e cel mai hippie dintre emoticoane, cred ca locul lui e pe Yahoo Messenger, nu aici.

Wow

Ca si asa sunt o gramada de postari cu: “Nu o sa-ti vina sa crezi asta!”; “Ramai tampit! Ce nu vor ei sa stii?”, “Cum sa devii bogat fara sa iti tai unghiile?” si tot asa. Sa vezi acum popularitate a emoticonului printre icoanele facatoare de minuni din tara.

Sad

Daca ti-a murit pisica… Altfel nu are rost. Ca nu era Facebook-ul si asa plin de citate melancolice si pline de intelepciune sau de revelatiile dureroase din postarile lui Teo Trandafir si ale lui Poptamas… “O sa suferi cand pierzi pe cineva drag!”, urmate de share cu un comment izbitor de bun: “Asa e!”. Acum, cand va moare pisica, dati cu Sad, eu o sa vin si o sa completez cu “Asa e!”.

Angry

Asta il punem pe motiv politic, ca a parcat ala de la 3 ca un bou, ca nimic nu merge in tara asta cum trebuie si lumea trebuie sa stie ca noi luam atitudine si suntem deasupra acestor prostii pe care muritorii nu le inteleg! Cel putin pe Facebook!

Ghidul e bun, dar eu sunt in continuare confuz… Sunt prea multe optiuni, oare am zis bine mai sus cazurile in care le putem folosi pe toate? Pfuuu… Nu era mai bine in comunism? O singura optiune sau nici macar aia? Pai ba da…

Voi unde ziceti ca mai merg folosite noile fete? In ce cazuri? Va astept parerile cu mare interes pe  Facebook, Twitter,Instagram sau in sectiunea de comment-uri de mai jos.

Gracias!

 

PS: Si daca tot sunt butoane noi, parca merita experimentate si testate la capacitate maxima. La Orange, poti sa fii in fata! Precomanda acum un Samsung Galaxy S7 si il vei primi cu 3 zile inainte de lansarea oficiala. In plus, te asteapta si un Samsung Gear VR cadou la orice S7 cumparat.

orange.ro

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s