Un adult in excursie la bunica #CityBreak

vivre.ro

Dragilor,

Profitand de proximitate si disponibilitate, am decis sa raman saptamana trecuta peste noapte, la bunica. 😀 Proximitate, adica e rezidenta in Poplaca, 8km de Sibiu si de cartierul meu, iar disponibilitate, nimeni din zona urbana care sa imi faca planuri pentru seara trecuta de miercuri.

Ca sa nu mai zic ca tot timpul o vizita la bunica inseamna o masa cu mancaruri alese, genul ala de fel de mancare (sau dish, daca vorbim in dume “Masterchef”) pe care nu o prea comanzi la restaurant, pentru ca necesita un dichis sau o calitate in preparare… pe care doar o bunica le poate atinge. Sau poti sa le iei si de la restaurant, dar o sa fie o copie a ceea ce ar trebui sa fie. Niciodata nu o sa fie “The Real Deal”.

Pe mine m-a momit cu un clasic al mancarurilor traditionale. Fasole frecata cu costita si carnati afumati prajite, asezonate cu o salata de varza murata. Daca salivati la descrierea meniului, e ok sa ma urati… va inteleg. Pentru o suma modica, sa o numim donatie… sau… pentru o zi de ajutat la munca, va garantez un festin rural. 😀

Dar sa revenim, ca am petrecut o noapte la tara si am mancat bine alaturi de bunica… nu prea e un subiect de articol chiar asa de bun… puii mei, mare branza ca am stat peste noapte la soacra lui tata.

Altceva m-a lovit. Mancand, ii zic bunicii: “Sefa, trebuie sa fac mai des treaba asta, sa raman.”, la care dumneai, din obrajorii imbujorati scoate un:

“Pai ai tot putea, de abia am si eu cu cine manca.”

Si daca asta nu te apasa pe corazon, nu stiu ce ar putea sa te loveasca. Generatia bunicilor a fost o generatie de sacrificiu. Au avut de-a face cu CAP-uri… Ei au niste bucurii simple, dragute de care se bucura. 🙂 Bucurati-va de bunici, pana ii mai aveti. Eu ma pot declara multumit la capitolul asta, am 2 bunici care imi acorda atentie. Cand eram mic, imi mai ofereau si bani, da’ na… acum s-au prins ca am si eu salariu…

vivre.ro

Mentiuni ale serii mele cu bunica:

  • Inainte de masa, ca un traficant de droguri, scoate de sub cheptar (vesta adica), o sticla de rachiu si zice: “Vrei un rachiu inainte de masa?”. :))) Sa nu credeti ca bunica are probleme cu alcoolul, dar la tara, asa se face pofta de mancare. Un rachiu inainte de masa.
  • Bunica urmareste o telenovela turceasca de pe Kanal D. Credeti ca nu ma intereseaza ce se intampla acolo? Pai ba da, ma intereseaza… “Ui rusinata asta… i-o luat cochilu’ lu’ aiesta…” etc. etc. Degeaba spun ca nu-mi pasa, citez “taci ma copile, ca eu povestesc acum!”
  • Mi-a pus sandwich-uri pentru a doua zi la munca. 2 sandwich-uri, 3 kg. Dar… facute exemplar. Ketchup picant, carnita de porc, felii de branza, castravete murat… suficiente incat sa hraneasca tot satul.
  • Degeaba ii zic femeii sa ma lase in pace dimineata, ca am ceasul pus sa sune la 7:30, ajung la munca linistit… Are mobil, ma suna din camera alaturata la 6:45: “Ma copile, pai tu nu intarzii la lucru?”

E prostia aia de proverb: “Cine nu are batrani, sa isi cumpere.”. Suna ca dracu, o formulare aiurea.. dar mesajul e bun si ii dau dreptate. 🙂

Love your Grandparents! 😀

Gracias!

Lasati “urme” (adica comentarii) pe retelele sociale:  Facebook, Twitter,Instagram sau insectiunea de comment-uri de mai jos. Distribuiti (share), poate un prieten o sa isi aduca aminte de bunici, le da un telefon, le face o vizita. 🙂

vivre.ro

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s