Tehnologie!

Dragilor,

Traim intr-o societate care ne “ataca” din toate partile cu gadget-uri si aparate, device-uri si instrumente, toate interconectate intre ele si toate cu ceva putere asupra noastra. Adica… devenim din ce in ce mai dependenti de tehnologie. E si bine, e si rau.

Ce e bine? Pai de exemplu, nu mai trebuie sa mai stau la coada ca sa platesc factura la gaz… sau sa ma deplasez pana la posta sa devin primitor de chitanta. In tinerete, platitul de gaz in Sibiu, 2 casierite pentru un oras intreg, era ceva de vis! Plecam de la liceu, nimeream intr-o mare de pensionari, toti veniti cu autobuzul, fireste… si stateam, si stateam… si eventual plateam… asta, daca nu cumva se facea pauza de masa a doamnelor casierite si ma mai lovea placerea asteptarii inca o ora aiurea…

Acum… Beau o bere, stau in chiloti, recunosc, intru pe net, PAC! Am platit factura! Atentie! Nu se poate plati factura, sau na, nu e recomandat, daca se depaseste doza de o bere si se activeaza #PatimaPaharului… ca platesti pe Mama Supararii… Si primesti chitanta… De la Sex shop sau alte minuni!

Ce e rau? Vorba unui prieten, citez: “Numai cand nu ai curent sau internet, iti poti da seama cum e viata la inchisoare…” Sau si mai rau, ca mama are smartphone de 3 saptamani si vrea neaparat sa ii pun Internet in extraoptiune si sa ii fac Facebook… De abia astept sa ma vada “vesel” in poze, etichetat de prietenii mei… De vis!

Vola.ro

Dar nu suntem aici sa dezbatem tehnologia pana la sange. Mi-am pus o simpla intrebare: “Cum ar fi sa nu fii constient de atata putere de tehnologie din jurul nostru? Sa fie totul nou pentru noi?” Ei bine, cred ca am descoperit raspunsul la intrebare. Vine sub forma unui batranel simpatic, un bunic, care 44 de ani i-a petrecut la in inchisoare. Cum vede el lumea de astazi? Fata de cea de acum 44 de ani? Hai sa vedem:

*Sursa articolului: BusinessInsider.com, via AlJazeera.

Concluziile… va las sa le extrageti voi, mie omul imi pare simpatic. Probabil pana termina de meditat si baga un cutit in mine…

Trista, dar frumoasa si realista povestea lui. Nu cred ca ne putem imagina cum e sa fii in pielea lui, intr-o lume noua, complet straina. Imi aduce aminte de Brooks, personajul din The Shawshank Redemption, care dupa o viata in inchisoare, nu s-a putut adapta la libertate si a decis sa se sinucida, lasand in urma doar un “Brooks was here”, mazgalit pe un toc de usa.

Ca sa vedeti ce a pierdut omul numai in ultimi 20 de ani, nu 44,  dati un click aici: Technology: through the years! Foarte fain!

Cat despre noi, oare cum am reactiona intr-o lume atat de straina si atat de tehnologizata, complet diferit fata de ce stiam pana acum? E nevoie de parerile dumneavoastra, mijloace sunt destule, va stau la dispozitie  Facebook,Twitter, Instagram sau sectiunea de comment-uri de mai jos.

Hai sa dezbatem un pic, e prea intereseant subiectul!

Gracias!
Libris.ro

PS: Daca v-a placut povestea lui Otis, puti sa dati o sansa si povestilor spuse de carti. Numa’ zic, sa citesti e sexy! 😀 Libris.ro va sta la dispozitie, merita sa va relaxati fara sa consumati curent!

PS 2: Ati vazut in clipul cu Otis minunatie de Times Square cum arata? Salivez! Na bine, nu ma prea incanta cowboy-ul in chiloti, dar pana mor, New York-ul tot trebuie sa il vad. Pe Vola.ro, gasesti bilet dus si sub 500 eur, which is nice!

Vola.ro

Bonus: Trailer-ul pentru The Shawshank Redemption sau, daca vreti, Inchisoare ingerilor. Daca nu ai vazut filmul pana acum, pierdeti timp pretios!

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s