3 lucruri pe care nu le stiai despre WhatsApp

evomag.ro

Dragilor,

Traim perioada revolutiilor digitale. Si nu ma refer neaparat la avansuri in tehnologie, ca pe alea le tot facem de ceva vreme, dar eu tot nu am un robot care sa ude florile si care sa imi taie unghiile… Dar Facebook ne scoate in strada, Twitter e plin de opinii folositoare, Instagram dezlantuie artistul foto din amatorul legat de smartphone…. iar WhatsApp face sms-ul sa para telegrama. E usor sa ne mobilizam online, e usor sa fim si prostiti acolo, dar trebuie sa folosim potentialul tehnologiei la justa ei valoare.

Studiu de caz, azi, Whatsapp! Ca tot vine Black Friday si poate va faceti un upgrade la smartphone!

Si ca sa fie clar, vorbim despre aplicatia de mesagerie, nu despre durduliul ce ne inunda timpanele cu versuri.

Ca l-a cumparat Facebook cu 19 miliarde de dolari, poate stiti, ca sunteti zilnic pe WhatsApp e mai mult decat sigur. Mai un grup cu baietii de la fotbal, mai un grup cu fetele, e simplu de comunicat la preturi de comunism, indiferent de retea. Jur ca de cand am net si cunostinte de WhatsApp, eu nu mai prea stiu cate SMS-uri am in portofoliul de client Orange.

Pai si daca folosim ca nebunii WhatsApp, de ce sa nu ne interesam un pic sa vedem cum sa scoatem blana de forta din simpatica aplicatie? Asadar, din nou, e timpul ca MrPresecan.ro sa va ajute sa dati drumul la bestia tinuta in lanturi de aplicatie! Cu ceva ajutor de la TechRadar, iata 3 lucruri pe care nu le stiai despre WhatsApp:

Cum sa ascunzi ora la care ai fost online ultima data?

Si da, fetelor, il tineti minte pe simpaticu’ ala de va tot scrie ce si cum, ca hai sa ne vedem si voi nu vreti, ca nu aveti chef de proasta aia care va tot sacaie… etc. Si nu poti sa minti ca nu ai mai dat drumu la net, ca vede cand ai fost ultima oara online… Sus, langa nume. Dar daca ai putea sa tii informatia asta numai pentru tine. Sa fii conectat, dar invizibil… Ninja! Foarte frumos!

To ce trebuie sa faci e sa faci urmatorele miscari: Meniu -> Setari -> Confidentialitate -> Ultimul Act -> Nimeni!

Bam, esti invizibil… pe WhatsApp macar…

Dar asta e cu dublu-smecherie. Ca nu mai vad toti cand ai fost tu ultima data online, dar nici tu nu mai vezi asta la altii, adica toti sunt invizibili pentru tine. Da’ e ok! Dam nastere unei natiuni de ninjalai!

Cum sa scrii un mesaj mai multor persoane, fara sa faca toti parte dintr-un grup?

Si sa zicem ca vine ziua ta, sau vrei sa iti inviti cunostintele la Hramul Bisericii din localitate… diverse… Dar cu sa dai o gramada de SMS-uri, ca poate nu ai, sau de ce sa faci un grup pe WhatsApp, ca nu e cazul sa se cunoasca toate persoanele. Sa isi vada numerele de telefon, ca poate incep sa se sune si sa te …. barfeasca! Ca suntem romani… avem teama asta in ADN. Sa nu cumva sa ma vorbeasca pe mine, ca “si-o mancat omenia” cu subsemnatul…. Stiti cum zic?

Dar pac, vine WhatsApp si te salveaza in toata splendoarea lui verde! Te duci pe Meniu -> Difuzare noua. Adaugi numele contactelor si trimiti mesajul tau catre toti odata! Partea faina ca o sa vada ca si cum ar fi un mesaj privat intre voi doi.

Minune! Ti-ai prohovaduit mesajul cu discretie maxima! Esti pregatit sa imi umpli WhatsApp-ul cu mesajele de Pasti si de Craciun… Pe langa miros de portocale si sarmale, asa stiu ca sunt Sarbatorile.

evomag.ro

Cum sa scrii pe WhatsApp de pe calculator?

Ca daca ai degete mici sau groase, sau na… mici si groase, fie smartphone-ul si tableta, tot e greu sa scrii pe WhatsApp… Asa ca, macar atunci cand esti acasa sau la birou, ai o sansa in plus. Acum poti sa iti conectezi smartphone-ul si WhatsApp-ul… direct la PC! E superb si foarte confortabil daca ai crescut cu Yahoo Messenger si nu intelegi filozofia din spatele unei aplicatii exclusiv mobile.

Dar nu-i bai, Web Whatsapp e aici sa te salveze! Cum il activezi? Nimic mai simplu, te duci doar pe Web WhatsApp (linkul inclus), scanezi un QR code -ulsi gata!, esti conectat. De preferat sa ai telefonul conectat la Wifi ca sa fie totul neted si elegant, sa te chatuiesti in liniste si emoticoane.

Pozele nu imi apartin, toate sunt luate de pe Techradar.com, acelasi site fiind si sursa pentru tips & trick-urile de mai sus. Pe site, sunt un total de 10 lucruri mai putin cunoscute despre WhatsApp, va rog sa le lecturati aici.

Toate cele 3 informatii de mai sus le-am testat pe minunata tableta Samsung, sunt confirmate! Functioneaza foarte bine!

Cat despre voi, care dintre cele 3 lucruri de mai sus va coafeaza cel mai bine nevoile de comunicare?

Cu mare drag, si cu o acuta dorinta de atentie, va astept parerile pe Facebook, Twitter, Instagram sau in sectiunea de comment-uri de mai jos.

Share the knowledge!

 

 

Gracias!

evomag.ro
Remember to “Like” the Zbang page! 😀

In timp ce scriam acest articol, nu stateam eu ca smecherul pe Web WhatsApp? Pai ba da… Daca gasiti greseli de ortografie, vinovati sunt oamenii din agenda mea.

9 thoughts on “3 lucruri pe care nu le stiai despre WhatsApp

  1. Bai…de ce trebuie sa-mi dau adresa de mail sa-ti scriu comment?!? Jegmaneala pe fatza; am vrut sa-ti atrag atentia pt o greseala de ortografie dar cu toti facem destea
    (A se citi/reciti acest comment 😛 ) dar nu o mai fac, numai al naibii ce sunt

    Like

  2. Deci, ce înseamnă asta, ca poți citi mesajul primit de la cineva și acel cineva nu știe că le-ai citit ? Nu i se albăstresc cele doua “bife”?

    Like

  3. Vreau sa stiu daca in timpul actualizarii datelor pe telefon la un prieten , mie nu imi mai apare poza lui de profil si statusul? Sau care e motivul? Nici nu ii apar pesajele care le trimit atunci. Vreau sa stiu ma minte? Sau ma pune pe block cam zilnic cateva ore…

    Like

Leave a comment