20 de Beneficii necunoscute ale muncii in corporatie

Dragilor,

Marea noastra majoritate avem vise… Cum o sa facem primul milion de dolari, ce afaceri sa facem ca sa nu muncim toata viata pentru altii, cum ar fi sa castigam la loto si sa scapam de grija zilei de maine.. dar fix, pix! Marea majoritate ajungem sa lucram intr-o corporatie, ceea ce americanii numesc un “9 to 5 job”, lumea trecuta prin comunism si perioada de tranzitie te invidiaza… Vorba aia, lucrezi la birou, esti cineva….Dar nu! Nu esti prea multumit sa lucrezi intr-o corporatie, ce faci cu toate visele, cum puii mei sa ramai infipt in rutina asta, cum sa faci doar atat cu viata ta?

Ei bine, REZISTA!

Nici un departament de HR sau Resurse Umane, spune-i cum vrei, nu o sa faca aceste lucruri publice, dar e timpul ca MrPresecan.ro sa faca publice adevaratele beneficii ale muncii intr-o corporatie!

4 ani de zile, 4 ani de munca in corporatie, o analiza vrednica de Ziarul Financiar si Biziday la un loc! Adevaratele beneficii ale muncii intr-o corporatie sunt acestea:

  1. Daca lucrezi intr-o corporatie, nu consumi curent acasa. Pretul kilowatului bate inspre “CUI puii mei ii pasa?”
  2. Pana ajungi acasa, mananci, respiri de 2 ori, Maruta si Acces Direct sunt cu difuzarea pe terminate. Te scuteste de ipocrizie si prostie. Cu toate ca nu o sa afli “cum traieste cersetoarea cu voce de Aur” sau “cum o sa-si gaseasca gemenele de 43 de ani parintii”.. cred ca, undeva, niste neuroni de-ai tai sunt safe
  3. Nu ai ocazia sa iti faci griji pentru mare lucru. Cum sa iti pese de poluare sau de soarta padurilor din Romania, daca esti tot timpul la birou?
  4. Nu mai prea ai nevoie de prieteni… ai deja colegi. Ii reetichetezi doar, indeplinesc aceleasi functii, e rebranding!
  5. Bei apa de firma. Toti fraierii beau apa de la robinet, tu bei apa de la dozator!
  6. Cineva face curat pentru tine. Ti-e greu sa dai cu aspiratoru? In corporatii, cineva te scapa de grija asta. Asa bine nu ai dus-o din vremea in care locuiai cu mica-ta!
  7. Esti intr-un spatiu inchis, nu te mai supara alergiile la polen!
  8. Cineva duce gunoiul pentru tine. La fel ca punctul 6! Sunt un pachet!
  9. Ai aer conditionat la discretie, nu mai transpiri ca fraieru’ toata vara. Ca e loc de munca, nu strand!
  10. Termopanele… un semn deja clasic al avutiei romanului de dupa perioada comunista, vin “by default” in lumea corporate
  11. Te bucuri de gresie si faianta de calitate in oricare baie in care intri.
  12. Nu trebuie sa fie frica de hoti, ai o echipa dedicata pentru paza. Astfel dispare o intrebare clasica, regasita de pe vremea lui Cuza pe buzele romanilor: “Ai incuiat usa?”
  13. Vezi si operezi cu gadgeturile pe care nu o sa le poti cumpara vreodata, mai un laptop, mai un telefon de firma… Diverse. Cine Dzeu are un shredder acasa? La lucru e posibil sa ai chiar doua.
  14. Daca in copilarie aveai de-a face cu dozatoare TEK, generatoare de suc, acum un dozator are complet alte functii…. iti da cafea si de mancare! Si astfel continua o frumoasa traditie a copilariei noastre!
  15. Poti sa iti lasi buletinul acasa, de obicei ai o cartela cu toate datele care conteaza pentru corporatii. O corporatie stie ce fel de date trebuie sa porti tot timpul la tine, nu e cazul sa te preocupi tu cu asa ceva.
  16. Daca in particular folosesti o adresa de mail limitata ca si nume de disponibilitatea Yahoo sau Google, Frumusik_printesik, Marco_jupanu78 etc… in corporatie… numele tau, e numele tau! Adresa de mail custom!
  17. Daca in viata particulara… s-ar putea sa nu stii cum sa faci anumite lucruri… in corporatie.. exista tot timpul o procedura care sa iti explice ce si cum urmeaza sa faci totul. Tu nici nu trebuie sa gandesti! Just follow the procedure!
  18. Daca atunci cand te-ai angajat credeai ca ai scapat de scoala si de invatat, ajungi in corporatie si vezi ca trebuie sa inveti absolut totul din nou… Iti exersezi memoria intr-un hal, fara de hal.
  19. Poti sa de vindeci de alcoolism si de orice alta forma de patima paharului… o sa ai atat de multa treaba, incat numai de baut nu iti arde. S-ar putea sa treci direct la droguri, scutind o gramada de bani.
  20. Nu o sa ai probleme cu somnul. O corporatie o sa te trimita atat de obosit acasa, incat o sa iei somn de indata ce atingi puful pernei.

Si cam astea sunt, dragilor, beneficiile despre care nimeni nu iti pomeneste cand iti incepi drumul intr-o corporatie, fie ca e romaneasca sau straina!

Si acum, treceti de va imbunatatiti CV-urile, locurile sunt limitate, concurenta e perversa! Meriti un job!

Voi? Stiti alte beneficii ascunse? Va astept parerile pe Facebook, Twitter, Instagram sau in sectiunea de comment-uri de mai jos!

Gracias!

4 thoughts on “20 de Beneficii necunoscute ale muncii in corporatie

  1. Munca intr-o corporatie te poate ajuta sa eviti mancaruri nesanatoase gen pui “familist” cu 4 picioare…Lucrezi atat de multe ore, incat nu mai ai timp sa iti faci o familie.

    Liked by 1 person

Leave a comment